featured
  1. Haberler
  2. Motor Sporları
  3. Mercedes’in yeni pilotu belli oldu! Lewis Hamilton yerine Kimi Antonelli

Mercedes’in yeni pilotu belli oldu! Lewis Hamilton yerine Kimi Antonelli

Formula 1 takımlarından Mercedes, 2025 sezonunda George Russell’a eşlik edecek yeni pilotunu buldu. Sky Deutschland TV’ye konuşan taakım patronu Toto Wolff, geleceklerini genç pilotlara adadıklarını ve sadece 17 yaşındaki Kimi Antonelli’ye odaklanmak istediklerini açıkladı. Büyük bir sürpriz olmazsa Kimi Antonelli, Mercedes’in yeni pilotu olacak.

Bu Videoya Göz Atabilirsiniz

Carlos Sainz ve Max Verstappen’e veto

Mercedes’in yeni pilotu olmaya en yakın aday olan Kimi Antonelli’den önce Mercedes, Max Verstappen ve babası Jos Verstappen’le olası ayrılıkla ilgili görüşmelerde bulundu. Carlos Sainz ile de görüşmelerde bulunan Mercedes, bu iki deneyimli pilot yerine ilk kez Formula 1 aracı kullanacak olan Kimi Antonelli’de karar kıldı.

Kimi Antonelli’nin kariyeri

2006 doğumlu 17 yaşındaki Kimi Antonelli, geçen sezon Formula Bölgelsel Avrupa Şampiyonası ve Orta Doğu Şampiyonasında şampiyonluk yaşadı. Bu sezon Mercedes’in gençlik akademesine getirilen genç pilot, yeni sezonda George Russell’ın takım arkadaşı olmaya en ciddi aday konumunda.

Toto Wolff, Carlos Sainz ile görüştüğünü açıkladı

Mercedes F1 takım patronu Toto Wolff, Carlos Sainz ile görüşüldüğünü ve genç pilotlarla yola devam etmek istediklerini İspanyol pilota söylediğini açıkladı. Wolff, “Biz sadece Kimi’ye odaklanmak istiyoruz çünkü geleceğimizi genç sürücülere adadık. Genç sürücülere odaklanma niyetindeyiz ve Carlos Sainz’a da bunu açıkladık. Kimi ve Mick kendilerine sunulan programları yerine getirerek tam da beklediğimiz sonuçlara imza attılar. Kimi’nin George ve Mick’ten çok daha hızlı olduğu söyleniyordu ama bu tamamen saçmalık. Üçü de farklı programlarda yer alıyordu, üçü de gayet hızlıydı fakat George diğerlerinden çok daha hızlıydı ve olması gereken de buydu. Ancak programımıza göre çalışıyorduk ve hedef etkileyici turlar çıkarmak değildi” ifadelerini kullandı.

Formula 1 pilotlarının puan durumunu görüntülemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Mercedes’in yeni pilotu belli oldu! Lewis Hamilton yerine Kimi Antonelli

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

www.sportrspor.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!