featured
  1. Haberler
  2. Futbol
  3. Avrupa şampiyonu Ampute Ulusal Futbol Grubu, yurda döndü

Avrupa şampiyonu Ampute Ulusal Futbol Grubu, yurda döndü

Ampute Ulusal Futbol Grubu, Fransa’nın Haute-Savoie bölgesindeki Evian-les-Bains kentinde düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası finalinde İspanya’yı 3-0 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu. Üst üste 3. defa Avrupa şampiyonluğuna ulaşan ulusallar, turnuvanın akabinde Türkiye’ye döndü. İstanbul Havalimanı VIP Terminali’ne iniş yapan ulusal ekip kafilesini, aileleri ve yakınları çiçeklerle karşıladı.

Bu Görüntüye Göz Atabilirsiniz

Karşılamanın akabinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Başkanı Alpaslan Erkoç, “Ben burada oyuncularıma çok teşekkür ediyorum. Her vakit Türk bayrağını hoş formda taşıyorlar. İsmail hocama çok teşekkür ediyorum ve sahiden dünyada ampute futbolda bir numarayız. Her vakit yanımızda olan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Spor Bakanımıza, Spor Bakan Yardımcımız Hamza Yerlikaya’ya, tüm spor topluluğuna ve Türk milletine yürekten çok teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza da inşallah kupayla çıkıp, kupamızı taçlandıracağız” diye konuştu.

Temiz: “Bu kupayı her vakit mazlumların yanında olan ülkemize ikram ediyoruz”

Şampiyonluk kupasını Türk milletine armağan ettiklerini belirten Ampute Ulusal Ekip Teknik Yöneticisi İsmail Pak, “Sporcu kardeşlerim çok ağır bir ligden çıktı. Kimi atletlerimiz Şampiyonlar Ligi’nden geldi, kimi atletlerimiz Türkiye Kupası oynadı, ligde oynadılar ve sonucunda ağır bir programın akabinde biz kamplarımıza başladık. Dört tane ağır kampın akabinde hem fizikî olarak hem de ruhsal olarak güzel hazırlık yaptık ve kupaya tam motive olduk. Turnuvaya İsrail maçı ile başladık ki İsrail bizim için manevi manada çok değerli bir rakibimizdi. İsrail’in yaptığı mezaliminden ötürü kardeşlerimiz hakikaten o maça çok düzgün hazırlandılar. Onlar orada gariban, çocuk, bayan, ihtiyar, yaşlı ayırt etmeden soykırım yapıyorlar. Bu soykırıma karşılığı biz spor insanları olarak alanda verdik. Zalim İsrail’i çimlere gömdüğümüzü düşünüyoruz. Uygun hazırlandık, güzel hazırlığımızın karşılığını yeterli oyunla şampiyon olarak göstermiş olduk. Bu kupayı her vakit mazlumların yanında olan ülkemize armağan ediyoruz, Türk milletine ikram ediyoruz. Bu kupada emeği olan herkese teşekkür ediyorum” cümlelerini kullandı.

Güleryüz: “Bizim olanı üçüncü defa alıp ülkemize dönmenin sevincini yaşıyoruz”

Turnuvanın gol hükümdarı olan ve en yeterli oyuncusu seçilen ulusal oyuncu Ömer Güleryüz de “Son yıllarda ampute futbolda dünyaya uyguladığımız bir ambargo var. Daima kupa alıp geliyoruz. Ben de kişisel olarak son iki Avrupa Şampiyonası’nın gol hükümdarıyım ve en âlâ oyuncusu seçildim. Dünya Kupası’nda da bunu yaşamıştım. Memnunuz, gururluyuz. Bizim olanı üçüncü sefer alıp ülkemize dönmenin sevincini yaşıyoruz” dedi.

Millilere 3 milyon TL’lik muvaffakiyet ödülü

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ali Uysal ise Ampute Ulusal Takımı’na 3 milyon liralık bir muvaffakiyet mükafatı verdiklerini belirterek, “Türk sporunun en büyük destekçilerinden biri olarak Yatırım Finansman ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’na (TBESF) takviye oluyoruz, ana sponsoruyuz. Bedensel engelli spor branşları, bedensel engelli vatandaşlarımızın hem spor teşviki hem de hayata iştirakinde çok değerli rol model oynuyor. Birebir vakitte Ampute Ulusal Ekibimiz da Türkiye’nin gönlünde çok özel bir yere sahip. Bu sene 3. kere üst üste Avrupa şampiyonu oldular. Bu başarıda emeği geçen başta federasyon liderimiz ve teknik yönetici İsmail hocamız olmak üzere bütün oyuncularımızı tebrik ediyor ve kutluyoruz. Bu vesileyle biz de Turkcell olarak kendilerine 3 milyon liralık bir muvaffakiyet mükafatını takdim etmekten gurur ve memnunluk duyuyoruz” formunda konuştu.

Avrupa şampiyonu Ampute Ulusal Futbol Grubu, yurda döndü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

www.sportrspor.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!